Kubernetes Service (K8S) op PaaS+ Demo
PaaS+
Waarom zou je Kubernetes (k8s) overwegen?
Kubernetes, afgekort k8s, is ooit door Google opgezet, in 2015 kwam de eerste versie uit. Google zat zelf natuurlijk met een groot platform dat beheerd moest worden. Daarvoor zochten zij een oplossing. Ze bedachten de naam Kubernetes in 2014, dat in het Grieks staat voor 'stuurman' of 'piloot'. Met deze software kunnen grootschalige platformen beheerd worden. In de loop van de jaren wijzigden applicaties van monolieten - dus één zware, complete applicatie - naar microservices. In dat laatste geval wordt de functionaliteit in stukjes geknipt. Je hebt een kleine service die in het ene voorziet en een kleine die in het andere voorziet. Deze services worden in containers gezet en landen op één platform. Kubernetes schaalt dit. Outages worden voorkomen doordat Kubernetes self healing is; wanneer er een container afsterft, kan Kubernetes ervoor zorgen dat er een nieuwe container opgestart wordt. En wanneer de load te hoog wordt, kan Kubernetes containers bijschakelen. En natuurlijk weer afschakelen wanneer dit niet meer nodig is. Kubernetes is het overwegen waard wanneer je te maken krijgt met grote platformen die bijna niet meer met de hand te beheren zijn. Dat kan dus allemaal vanuit één centraal punt en het schalen ervan gaat soepel vanuit de Kubernetes-installatie.
Kubernetes Service (K8S) op PaaS+ Demo
Bekijk onderstaande demo over kubernetes op ons PaaS platform om er meer over te weten te komen.
In deze demo wordt er laten zien hoe Kubernetes er in de praktijk uit ziet. Beschikbaarheid van verschillende tools en services op het PaaS platform worden behandeld, zoals Jenkins, Docker, en WordPress. Het uitrollen van een cluster gebeurt met een paar klikken en binnen enkele minuten is de omgeving operationeel. Het Kubernetes-dashboard en Grafana worden gedemonstreerd en verschillende instellingen en configuraties worden getoond. Ten slotte wordt er uitgelegd hoe horizontaal schalen werkt en hoe je toegang kunt krijgen tot de omgeving via endpoints.
Kubernetes as a Service
We bieden Kubernetes ook as a Service aan. Klik hier voor meer informatie over Kubernetes as a Service.
Waarvoor wordt Kubernetes (k8s) gebruikt?
Kubernetes (k8s) wordt gebruikt om applicaties te creëren die gemakkelijk te beheren en overal te implementeren zijn. Wanneer kubernetes beschikbaar is als een beheerde service, biedt Kubernetes een reeks oplossingen die aan jouw behoeften voldoen. Hier zijn enkele veelvoorkomende gebruiksscenario's.
Verhogen van je ontwikkelingssnelheid
Kubernetes helpt je bij het bouwen van cloud-native apps op basis van microservices. Het ondersteunt ook de containerisatie van bestaande apps, waardoor het de basis vormt voor applicatiemodernisering en je in staat stelt om sneller apps te ontwikkelen.
Overal implementeren van applicaties
Kubernetes is ontworpen om overal te worden gebruikt, zodat je jouw applicaties kunt uitvoeren in on-premises omgevingen, publieke clouds en hybride omgevingen daartussenin. Zo kun je jouw applicaties draaien waar je ze nodig hebt.
Efficiënt draaien van services
Kubernetes service kan automatisch de grootte van een cluster aanpassen die nodig is om een service uit te voeren. Hierdoor kun je jouw applicaties automatisch schalen op basis van de vraag, zowel naar boven als naar beneden, en ze efficiënt draaien.
Kubernetes vs Docker
Kubernetes en Docker worden vaak verkeerd begrepen als een keuze tussen het een of het ander, maar eigenlijk vullen ze elkaar aan voor het uitvoeren van gecontaineriseerde applicaties.
Docker
Docker stelt je in staat om alles wat je nodig hebt om je applicatie uit te voeren in een doos te plaatsen die kan worden opgeslagen en geopend wanneer en waar dat nodig is. Zodra je je applicaties in dozen begint te verpakken, heb je een manier nodig om ze te beheren, en dat is wat Kubernetes (k8s) doet.
K8s
Kubernetes kan worden gebruikt met of zonder Docker. Docker is geen alternatief voor Kubernetes, dus het is eigenlijk geen kwestie van "Kubernetes vs Docker". Je kunt juist Kubernetes gebruiken met Docker om je applicaties te containeriseren en op grote schaal uit te voeren. Het verschil tussen Docker en Kubernetes heeft te maken met de rol die ze spelen bij het containeriseren en uitvoeren van je applicaties. Docker wordt gebruikt voor het verpakken en distribueren van applicaties in containers. Kubernetes gebruikt Docker om gecontaineriseerde applicaties te implementeren, beheren en schalen.
Probeer Kubernetes (k8s) 30 dagen gratis! Maak direct jouw PaaS 30 dagen free trial account aan.
Maak direct je account aan en probeer Previder PaaS+ 30 dagen gratis!
- Ongelimiteerd aantal gebruikers
- Geen creditcard vereist
- 30 dagen volledige functionaliteit
- Binnen 1 minuut aan de slag
Maak gratis account aan
Meer weten over kubernetes (k8s) of Previder PaaS+?
Neem contact op met jouw accountmanager of neem contact op via onze contactpagina.
Lees hier alles over:
- Dienst: Platfom as a Service
- Markt: IT oplossingen voor ontwikkelaars
- Informatie: IT security
- Event: Kubecon 2023
- Techblog: BitNinja
- Techblog: Grafana kubernetes dashboard
- Kubernetes website: Kubernetes